Jag har bakat en perfekt princesstårta! Idag fyller min pappa år och jag hade bjudit över honom och mina syskon på middag. Jag bestämde mig för att utmana mig själv i min resa att bli bra på att laga mat och baka - Så jag bestämde mig för att baka en egen princesstårta! Och så oxfilé i ugn till middag. Inget av det har jag någonsin gjort. Eller jag har gjort en jordgubbstårta i mitt liv och då köpte jag en färdig tårtbotten. Och enda gången som jag har stekt rött kött var till en pasta en gång. Jag var faktiskt rätt nervös när jag skulle börja. Töntigt va? Jag köpte till och med två marsipanlock om det skulle vara så att jag misslyckades med den första. Dessutom kikade på jag ett You Tube-klipp TVÅ GÅNGER med Camilla Hamid när hon bakar en princesstårta. Jag följde hennes recept sen. Jag önskade mig bakprylar när jag fyllde år och denna bakduk är verkligen toppen! Första steget var att baka en sockerkaka - Dock utan bakpulver enligt henne. Det var busenkelt (kommer aldrig mer köpa en färdig botten). Hon hade ett jättebra tips med att ha bakplåtspapper både i botten och på sidorna. Kakan blev stor och fluffig. Jag funderade över hur en sockerkaka kan bli så fluffig utan bakpulver men om man vispar ägg och socker så länge att det nästan bli vitt så räcker det. Hade ingen aning. Hennes regel är "aldrig bakpulver när man gör en tårta, har man det så blir kakan för kompakt". Det allra svåraste momentet var att skära sockerkakan i tre delar. Det blev inte jättevackert men det syntes inte när tårtan var färdig tack och lov. Jag köpte en lite finare hallonsylt men vaniljsåsen gjorde jag enligt hennes recept. Jag köpte bourbon vaniljpulver, så gott. Dock blev såsen rätt rinnig så det ska jag försöka undvika nästa gång. Grädde på och så sista steget.... Det var så enkelt att köpa ett utbakat marsipanlock. Jag la det på tårtan och skar bort kanterna som blev över. Detta moment kan jag nog göra snyggare när man får upp vanan. Sedan smälte jag lite choklad som jag ringlade över och pudrade på florsocker. Klart! Eftersom jag var så ovan med allt tog detta 1 timma och 45 minuter hehe. Efteråt var det bara att sätta igång med middagen! Min första oxfilé i ugn blev en fullträff! Perfekt nivå av rött. Jag fick tips av en vän som driver en restaurang att: 1 Först bryna köttet i en stekpanna så att de får en yta 2 Stoppa in köttet i ugnen på 50 grader i en timma, eller när temperaturen blir 45 grader (man måste ha en ugnstemp) 3 Ta ut köttet och stoppa in klyftpotatisen på 225 grader . När potatisen är klar så stoppar man in köttet igen fast på 180 grader och låta köttet bli 54 grader varmt. KLART! Allt tar ju lite tid men det är väldigt enkelt så det här kommer jag definitivt att göra igen. Allt blev perfekt. Salladen bestod av spenat, ruccola, tomat, rödlök, paprika och fetaost. Nu är frågan... Paul är tillbaka i Sverige sent på tisdagen. Om han vill äta princesstårtan på onsdag, kan jag ha den i kylen tills dess eller ska jag förvara tårtan i frysen? Kram!