Jag älskar ju choklad och sötsaker (no surprise kanske) men ikväll testade jag faktiskt en raw food variant. Ingredienserna kostade visserligen mer än vanliga chokladbollar men åh så gott det var! Och dessutom busenkelt och kladdade inte lika mycket som vanliga. Det här kommer jag definitivt göra om! Du behöver: 12 st färska dadlar 2 dl blandade nötter 2 msk kokosfett 2 msk raw kakao 2 msk stark espresso kokosflingor Mixa nötterna till ett fint mjöl (jag använde min röda mixer från Kitchen Aid). Lägg i dadlarna, kokosfettet, kakaon och kaffet. Mixa tills att har gått ihop. Ta upp och forma bollarna och rulla i kokos. Kyl bollarna minst 1 timma. Håller upp till 1 vecka i kylen. [showhide type="post" more_text="Show english translation..." less_text="Show less..."]I love chocolate and sweets (no surprise perhaps) but tonight I tried a raw food variety. The ingredients cost more than regular ones but they were oh so tasty and it was a piece of cake to make them, they weren't as sticky as regular ones. I'll definitely make these again! You'll need: 12 x dates 20 cl mixed nuts 2 tsp coconut butter 2 tsb raw cocoa 2 tbs strong espresso shredded coconut Blend the nuts until they reach the consistency of a coarse flour (I used my red blender from Kitchen Aid). Then add the dates, coconut butter, cocoa and coffee. Mix until a batter forms. Roll the mixture into balls and refrigerate for min 1 hour. They last for a week in the fridge. [/showhide]