Önskemål om inlägg, jag tycker att du haft sådan karaktär när du har lagt om kosten. När läge känns på bloggen, kan du inte berätta lite närmare hur du har gjort och hur du mår före vs. efter att du uteslutit kött.? Kram & ha en fantastisk kväll Svar: Jag lyssande någon minut på min medverkan i Värvet för ett tag sedan, då hörde jag mig själv säga att jag åt rostade smörgåsar med leverpastej varje morgon och en bulle vid tre-tiden. Jag känner inte igen mig i det riktigt utan har nog ändrat kosten en del under en lång period så att jag knappt märkt det själv. Det har snarare blivit en hälsosam livstil för att orka långsiktigt och ge kroppen det bästa. Med Odd blev det mycket husmanskost men efter sommaren blev jag bara så otroligt trött på kött. Det kom från ingenstans och sakta började jag fasa ut det i mitt liv. Det var ingen stor uppoffring alls. Jag äter fisk då och då i veckan men större delen blir det helveg. I samband med att jag skippade köttet blev det mer och mer bättre val hela tiden och jag märke hur jag fick mer energi. Jag är dålig på att hinna träna så om jag ska orka min karriär plus barn behöver jag äta vettigt. Skillnaden blir enorm tycker jag. Målet är att äta majoriteten plantbaserat, alltså närma mig att bli vegan. Men jag ogillar etiketter, krav och regler. Om jag får sug på lax eller en god gräddig glass vill jag ju äta det. Livet är till för att njuta och jag älskar mat. Men jag har upptäckt hur gott en plantbaserad kost är och då det svårt att sluta med det. Jag mår bra av den, känner mig pigg och glad. I helgen blev det lunch på Oaxen slip. Lax och bakad rotselleri. Ljuvligt. Pralinen efteråt med saltkola kan ha varit det bästa jag ätit i chokladväg vilket betyder bättre än NK mint. Sallad som jag ofta gör hemma: tofu, avocado, soltorkade tomater på babyspenat. Jag äter väldigt ofta lunch på Lilla Eko på Riddargatan, detta är favoriten. Broccolibiff med sötpotatis och grönkål. Fantastiskt!