Något av det godaste Odd gjorde på landet var en rabarberkompott. Jag har glömt lite hur gott rabarber är. När jag var liten åt jag det jämt, då skalade jag stången och doppade i en skål med socker. En rabarberkompott känns som ett lite vuxnare sätt att äta det på och det är ljuvligt: 1. Skiva två stora rabarber i tärningar, 1-2 cm stora 2. Lägg i en kastrull och fyll på med 2 dl vatten .. 3. ..Tillsammans med en vaniljstång (kärna ut och lägg i men släng även med vaniljstången), två matskedar socker, en hel kanelstång och kardemumma efter smak. Vi hade även i en näve jordgubbar som vi hade över. Låt sedan sjuda i 15 minuter. Till det åt vi bourbon-vaniljglass. Snabbt enkelt och väldigt gott! [showhide type="post" more_text="Show english translation..." less_text="Show less..."] One of the best things Odd made out at the summer house was a rhubarb compote. I'd forgotten how tasty rhubarb is. When I was a kid I used to eat it all the time, I'd peel the stem and dip it in a bowl of sugar. It feels a bit more grown-up to eat it in a compote and it tastes lovely: 1. Dice two rhubarbs into 1-2 cm big cubes 2. Put them in a pot with 20 cl of water... 3. ... Together with a vanilla pod (de seed it and place the seeds in the pot), two table spoons of sugar, a cinnamon stick and cardamom to taste. We put a handful of strawberries in as well. Let it putter for 15 minutes. We served it with bourbon-vanilla ice cream. So quick and tasty! [/showhide]