I samarbete med Mat.se Som ni förstått så har vår nya kock varit hos oss i en vecka och det känns väldigt bra! Hos oss lagas det som ni vet olika typer av rätter varje dag för att alla ska kunna äta utefter sina egna preferenser och vi har varit jättenöjda med maten än så länge. Jag tycker väldigt mycket om det asiatiska köket, mat som oftast är kryddstarkt och smakar mycket. Jag är inte så förtjust i svensk husman som ibland kan vara lite mjäkigt i smakerna. Det som är så bra med mat.se är det finns massor med inspiration samlat från olika typer av kök, så bra att kunna klicka hem varorna direkt när man hittat ett recept man tycker om. Jag blev väldigt glad när jag såg menyn förra veckan och såg att ena dagen skulle det serveras en krispig asiatisk sallad med ingefärsdressing, den var verkligen så god. Rätten kändes fräsch, mättande och näringsrik. Faktorer jag värdesätter när det gäller mat. Detta är verkligen glow-food! Hela familjen, framförallt Lovisa och vår kock Anna, älskar mat.se därför att det är så himla smidigt att få hem alla varor. Det finns dessutom en flik hos mat.se om heter “veganbutiken” där de samlar massor med ingredienser till vegansk mat. Så bra eftersom många tycker det är knepigt med inspiration till nya veganska livsmedel. Lovisa brukar scrolla igenom den fliken när hon beställer hem mat till oss, ifall det finns några nya produkter vi inte testat ännu. Kolla in veganbutiken. Jag bad Anna skriva ihop recept och tillvägagångssätt till den underbara salladen hon gjorde förra veckan så att ni också kan testlaga hemma. Ni hittar receptet hos mat.se här! Krispig asiatisk sallad 4 port 500g tofu (inte silkes tofu) 600g Pak choi 1 stor röd paprika 1 st gul lök 2 st schalottenlök 100g sojabönor 1 röd chili 2st vårlökar 1,5 msk rismjöl Koriander Dressing: 3 msk glutenfri soja 2 tsk sesamolja 1 msk mirin 4 tsk risvinäger 1 tsk pressad lime 2 tsk honung 1 msk finhackad ingefära Furikakeströssel: 1 msk svarta sesamfrön 1 msk vita sesamfrön 1 msk torkad nori Tillagning: Blanda alla ingredienser till dressingen. Furikakeströssel: Rosta sesamfröna i torr panna och tillsätt fin smulad nori och krydda med salt. Dela pak choi i kvartar, skiva båda löksorterna och paprikan. Torka av all vätska från tofun och skär i stavar 1 x 2,5 cm. Stek all lök mjuk i lite olja. Ta upp löken och stek pak choi, så den får färg. Tillsätt 3 msk vatten samt salt och peppar. Låt koka in och lägg åt sidan. Blanda tofun med 1,5 msk rismjöl, 2 tsk salt och 1/2 tsk finmalen svartpeppar. Stek tofun i olja tills den blir gyllenbrun. Tillsätt paprika, stekt lök, pak choi samt hälften av dressingen. Stek 2 min på medelvärme. Lägg upp salladen, garnera med chili, salladslök, koriander, furikakeströssel och ringla över resterande dressing! Glöm inte att använda koden LOWENGRIP200, det ger dig som ny kund 200 kr rabatt när du köper för minst 700 kr. Det är även fri frakt vid köp över 700 kr! Kassarna levereras direkt till din dörr, så smidigt. I samarbete med Mat.se