Varför har jag inte gjort mer sylt och äppelmos tidigare? Det är ju otroligt enkelt! Vi äter ofta havregrynsgröt hemma, och helt ärligt – den äppelmos man köper i butiken är inte särskilt spännande. Vi har äppelträd i trädgården, inte tillräckligt för att åka till musteriet på Lidingö och göra äppeljuice, men för att göra egen äppelmos – perfekt! Jag fyllde en kastrull med vatten och lade ner skalade, skivade äppelbitar. Pressade över lite citron och kokade upp tills äpplena blev mosiga. Sedan hällde jag av vattnet och tillsatte vaniljsocker, kanel och en liten mängd vanligt socker. Därefter använde jag stavmixern för att blanda allt till en jämn konsistens. Jag kokade upp äppelmosen igen för att låta sockret smälta. Allt tog ungefär 20 minuter Till middag blev det en härlig höstgryta! Jag hade ingen aning om att jag faktiskt har en grill hemma. Och under grillen upptäckte jag dessutom en fritös! Jag har hela tiden trott att gallret bara var en avställningsyta. Jag testade att grilla högrev, och det blev helt fantastiskt. I grytan hade jag: En Gul lök Tre vitlöksklyftor Två burkar krossade tomater Två morötter Sex championer Kummin Oxfond 900g högrev Allt fick bara puttra på tills barnen höll på att hungra ihjäl sig. Jag hade låtit grytan gå längre om jag hade haft tiden. Till garnering: Bacon Syltlök Persilja Det var inget som barnen gillade så jag la allt vid sidan. Potatismos: Mjölig potatis (2kg) 100 g smör Några dl mjölk. Jag kokade potatisen och värmde under tiden upp smör tillsammans med mjölk. Det hällde jag sedan över den kokta potatisen och mosade allt till ett krämigt mos. Så gott! Otroligt gott. Denna rätt kommer jag att göra om igen. Men då ska grytan få puttra i flera timmar. Dagens look! Jag var i stan för ett lunchmöte. Klänning från Adoore. Annons: köp den här. Jacka från Mountain works och klackar från Flattered. Kram!