Kommer ni ihåg att jag länge har haft som mål att kunna laga en trerätters? Jag har ju faktiskt lyckats med det några gånger men igår när vi skulle ha vänner över så gav jag mig på en ny utmaning, nämligen torskrygg i vitvinsås. Paul sa "men ska du inte göra en varmrätt som du kan så slipper du känna stress. Fisk kan vara rätt svårt väl?". ... Och just av den anledningen så valde jag torsken och det receptet, just för att det var så många moment. Jag älskar känslan av att utmana mig själv. Såhär blev min trerättersmiddag: Obs! Bry er inte om uppläggningen! För att jag valde att smörsteka bröd och så ställde jag fram skålar med löjrom, smetana, rödlök, dill och citron. Det kändes roligare (och godare) att få bygga sin egen löjromstoast. Till varmrätt blev det torsk i vitvinssås med med slungad gurka, dill och forellrom. Jag följde detta recept. Det blev supergott för att vara första gången men det var några saker som jag missade. Som att blanda in dill i den smörslungade gurkan (kompenserade med mycket dill på istället). Samt så blev såsen inte så skummad som jag försökte med. Såsen blev även lite för kall. Nästa gång ska jag ta tallrikar som är djupa så att fisken kan få bada i den skummiga såsen. Men smakerna var så bra! Nu har jag lärt mig hur man reducerar och silar en sås. Bra kunskap. Att få fisk rätt är lätt om man har en digital ugnstemp. Har man det så kan det aldrig gå fel. Gällande uppläggning så kanske jag borde skurit fisken i två bitar istället? Till efterrätt blev det chokladmousse med hackad daim på, hallon och grädde (recept här). Ljuvligt gott. Eller vi vuxna tyckte det för jag hade lite kaffe i. Men det kan man ju skippa! Jag valde även ljus choklad istället för mörk. Efterrätten fick 5 av 5! Precis som med löjromstoasten så ställde jag fram ännu mer hackad dam, en skål med hallon och grädde om man ville ta mer av något. Tips till er som är nybörjare i köket: Gör det som går kvällen innan. I det här fallet så gjorde jag chokladmoussen. Den blir till och med bättre dagen efter. Att laga mat när man har gäster i köket är stressande (därav utmaningen hehe). Men tipset är att allt som ska vara hackat redan ligger i skålar. När gästerna satt vid köksbordet och drack champagne så smörstekte jag brödet till löjromstoasten och köttbullar till barnen (fisken skulle ju dröja). Potatisen kokade jag innan när jag städade. Den höll sig varm jättelänge med en lock på. Under förrätten satte jag på ugnen. Och när förrätten var uppäten stoppade jag in fisken i ugnen (tog en kvart). Och under den tiden så fick Paul underhålla när jag gjorde såsen och gurkan. ... Hela middagen fick 4 av 5 i betyg enligt mig själv. Det var bara att såsen blev lite kall och inte skummad. Men annars så! Kram!