Gillis föräldramöte blev inställt idag så jag passade på att baka en kladdkaka istället. Det är en perfekt syssla när regnet bara öser ner. Gillis som är en choklad-lover precis som jag, önskade en kladdkaka som är mer smet än kaka. Uppfattat! Jag har lärt mig av Camilla Hamid att det är betydligt enklare att fästa bakplåtspapper än att ha smör och ströbröd. Jag hade inte tillräckligt med kakao hemma så det fick bli oboy också. Det går att smälta mörk blockchoklad - 50 gram motsvarar 2 msk kakao. Men eftersom det är Gillis som är mest peppad fick det bli en "barnvariant". Obs, när jag använder oboy minskar jag på det vanliga sockret. Ett annat bra tips, man ska bara "vända runt" ingredienserna i bunken och inte mixa/blanda för hårt. Här är receptet som jag följer Jag har kommit till den åldern där kakan är godare än smeten. Jag minns när jag var barn, då förstod jag verkligen inte varför mamma gav all smet till mig och min lillebror. Men nu förstår jag! Jag ser mer fram emot kladdkakan till efterrätt med färska hallon och vaniljglass. Avslutar med en bild på mig själv. Liknande kofta finns här. Annons: köp koftan här. Jag köpte förresten biljetter till Askungen på Operan i december. Det är balett och jag tror att Sally kommer att uppskatta det. Det blir jag, min vän och hennes dotter som går i Sallys klass. Kul! Kram