Idag lagade jag en variant på en lasagne! Mina lasagner blir faktiskt sällan bra. Ofta blir de helt vattniga. Men nu testade jag en annan. Nämligen med tomatsås, spenat, ricotta och en granering av hackade mandlar i smör, citronzest och honung. Avslutade med parmesan. Det första jag gjorde var att rosta 1 dl mandel i en stekpanna. Efter det krossade jag nötterna i med min mortel. Efter det värme jag 50 gram smör i micron och blandade med nötterna. Jag rev i citronzest, en nypa salt och en tesked honung. Otroligt gott. Det smakade som en kall knäck. Jag tog en mindre ugnsform denna gång. Först la jag två färska lasagneplattor längst ner och sedan tomatsås. Jag gjorde egen med krossad tomat, vitlök, lök, oregano, vitvinsvinäger, salt, peppar och olivolja. Efter det fortsatte jag md ett nytt lager med spenat som jag hade stekt i olivolja och vitlök innan samt ricottaost på. Nytt lager och bara tomatsås och slutligen mandelsåsen på. Avslutade med parmesan. 175 grader i 20 minuter. SÅ gott! Kombinationen låter kanske konstig men citronen med ricotta-osten blev verkligen en succé. Kram