Igår som sagt så fick Paul och jag möjligheten att äta fjolårets nobelmiddag. Himla tjusigt och spännande. Dukningen såg exakt ut såhär. Glasen är ifrån Orrefors. Varje tallrik som serveras står för olika årstider och priser. Här var kvällens meny och matchande vin till. Spontant så lät det väldigt gott, gös, hjort och cheesecake! Förrätten var otroligt vacker. Jag beundrade den länge innan jag skar upp en bit. I tomaten fanns det alltså gös och en otroligt god persilje-emulision. Rätten fick full pott! Här ser ni varmrätten. Hjort, potatisterrin och gulbeta. Jag älskar hjort och köttet var väldigt gott. Men, det blev liksom lite för mycket kött i en stor klump. Jag hade skurit upp det mer i bitar. Denna cheesecake var magisk. Inga synpunkter, fantastiskt god. Vi fick höra att det är 1300 gäster och nästan 200 servitörer (!) under kvällen. Samt ca 200 allergier som servitörerna måste hålla koll på. Jag frågade hur man håller köttet varmt till alla och tydligen så ställer de in ugnar i varenda vrå som är ledig i stadshuset och när det är dags så tas köttet ut samtidigt. Imponerande. En annan fråga var om det har skett någon olycka. En story vi fick höra var om när en servitör hade spillt ner en man. Man löste det genom att en man som jobbade under kvällen fick ta av sig fin frack och ge bort den. Problemlösare som jag är så undrade jag varför man inte har ett gäng frackar i 2-3 storlekar och 2-3 klänning i olika storlekar OM oturen är framme. Det är ändå 1300 gäster. Men det hade man ingen plan på. Det var verkligen nöje att få uppleva Nobel på det här sättet. Dukningen, maten, drycken etc. Verkligen ett minne! Jag har aldrig tittat på Nobelfester på tv men det ska jag definitivt göra i år. Kram!