Jag bakade två limpor av mitt favoritbröd nu sent på eftermiddagen. Alla ingredienser fanns nämligen hemma. Favoritbrödet stavas filmjölkslimpa och detta recept är helt otroligt! Jag har skrivit om det förut. Alla kan lyckas med det. Ingredienser till två limpor: 7 dl vetemjöl 3 dl grahamsmjöl 3 dl rågsikt 2 dl vetekli 2 dl havrekross (eller rågkross) 1,5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 2 msk malda brödkryddor (finns i påsar bland kryddhyllorna i butiken) 2 dl mörk sirap 1 liter filmjölk Gör så här: - Sätt ugnen på 200 grader. - Smörj två avlånga brödformar med smör och strö i lite rågsikt. - Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. - Blanda sirap och filmjölk i en egen bunke - Häll i sirap & filmjölk i det torra och rör om. - Häll ner i två formar - Grädda i nedre delen i ugnen på 200 grader, först i fem minuter och sänk sedan värmen till 175 grader. Sedan ska formarna stå i ugnen i ca 1 timma och en kvart. När det är tio minuter kvar i ugnen så lägg över aluminiumfolie på brödet. - Ta ut bröden och låt svalna. Jag skivar det senare och har i frysen. Receptet kanske låter krångligt med många ingredienser men när du väl har köpt hem alla mjölsorter så kan du göra brödet ofta. Se bara till att köpa hem en extra filmjölk. Brödet blir SÅ saftigt! Testa. Nu blir det en kvällssmörgås! Kram.