Igår var jag inbjuden till en matlagningskväll och champagne-provning hos restaurang Hantverket på Sturegatan. Jag tog med mig Sheila som älskar att laga mat. Vi var 30 personer som delades in på fem stationer. Jag valde huvudrätt - med fokus på ryggbiffen! Jag tänkte att jag ville ha en utmaning och kött har jag endast lagat en gång tidigare och då var det en oxfilé som fick gå i ugn väldigt länge (blev supergott). Hur som helst så kändes det som en kul utmaning. Stefan Ekengren välkomnade oss till Hantverket. Jag är ju en tävlingsmänniska så jag sa direkt till Sheila att vi ska vinna men jag insåg tidigt att det handlade om teamwork för att få till en sån pangmiddag. Typiskt mig... Här steker jag lök, svamp och vitlök till kroppkakornaDet blev en väldigt festlig stämning, det var hög musik i köket, champagne och mycket mycket skratt. Jag önskar så att jag hade filmat när jag stekte köttet för jag lärde mig att man ska ha väldigt mycket smör. Köttbitarna skulle vara ca 5 cm tjocka (enorma) och sedan skulle de ner i pannan på väldigt hög värme med en skvätt olja i innan. Efter ett tag la vi i ca 100 g smör i pannan och det var som att köttet badade i smöret. Smöret blev tillslut brynt, väldigt väldigt mörkt samt att köttet hade fått en yta. Efter det åkte biffarna in i ugnen tills de hade nått 55 grader om jag minns rätt. När biffarna var klara skar vi dom i mindre bitar. Jag har väldigt svårt att äta en stor köttbit som inte är uppskuren fint. Sheila och superkocken Noah som hjälpte oss att bli proffs. Herregud så roligt det var. Jag vill alltid gästa restaurangkök. Måns och Sheila ordnar med rödvinssåsen. För oss som gjorde varmrätten blev det mycket tid i köket. Mellan varven blev det champagneprovning, superkul. Förrätts-gänget hade verkligen lyckats med denna gröna tomatsoppa. I den var det: fylld kålrabbiblommor, gurka, jalapeno och sotad inlagt avokado. Den fick högsta betyg av mig! ... Varmrätten! Kryddstekt biff med sojapicklad aubergine, svampfylld kroppkaka, rostat vitlöksmajonäs, rå silverlök och rödvinssky. Vårt gäng grejade det så bra! Efterrätten var också supergod, dock glömde jag ta en bild. Jag var så exalterad över hur vi lyckades med varmrätten. Men det var vaniljglass med smulade drömmar, råa lingon och salt kolasås. Vilken kväll det blev. Jag lärde mig massor. Nu till något helt annat: Det är ju Elle-galan om två veckor och jag har en fantastisk designer som heter Johan Dellbring som har ritat min klänning. Imorse fick jag prova och klänningen passade perfekt. Jag vill såklart inte visa hela tills det är dags. Jag älskar verkligen ljusblått, det är så fint när man är blond. Nu ska jag och min make up artist Maja klura på hår och make. Jag vill ha en uppsättning men frågan är vilken typ av uppsättning - Stram, lös, hög, låg etc..Nu väntar hämta och lämna barn från discodans och fotbollsträning.Stor kram!