Igår hade jag en söndagsmiddag här för min pappa + två syskon (de två andra är i USA). Dock var vi iväg på släktdag med Pauls familj under hela söndagen så jag funderade på vad jag kunde laga redan dagen innan. Jag landade i en klassisk lasagne och en key lime pie till dessert. Båda blir bättre efter ett natt i kylen. Jag har alltid trott att Key Lime pie är komplicerad att baka eftersom att fyllningen alltid har en sån perfekt konsistens. Men pajen är busenkel! Jag använde mig av den otroliga Camilla Hamids recept (se här) men jag ändrade måtten. Dels så valde jag en större form men sedan ville jag att digestivebotten skulle vara mer rejäl så jag ökade botten med 50 %. (tog även dubbla kondenserad mjölk, det går inte att få för mycket fyllning.... ). Man får smaka sig fram. ... Resultatet blev 5 av 5! Wow! Det är verkligen enkelt. Botten består endast av digestivekex och smör och fyllningen är tre ingredienser: kondenserad mjölk, äggulor och lime. Jag lagade pajen i lördags och igår söndag tog jag ut från den från kylskåpet 20 minuter innan servering. Jag la vispad grädde över och limezest. Camilla Hamid har lärt mig att grädde blir som bäst när man vispar den länge på låg styrka. En perfekt ratio mellan fyllning och botten. Jag kan verkligen rekommendera denna paj som till fika eller dessert. Kram!