Paul och jag har verkligen blivit ett par som hike:ar! Nästa utomlandsresa som vi gör i sommar är till Schweiz där vi ska åka tåg och vandra i olika byar. Bland annat St Morritz och Zermatt. Att bara knata på länge i en vacker miljö med en ryggsäck fastspänd är något speciellt. Jag förknippar det med lycka och frihet. Jag upptäckte vandring när jag var tillsammans med Erik. Vi vandrade i Norge (skrev inget om det) och så vandrade jag mycket med hans syster efter att jag hade varit på sjukhus länge. Jag kommer ihåg när hon sa att promenaden skulle ta tre timmar. TRE TIMMAR. Jag fick mentalt förbereda mig på att klara det. Efter den sträckan (detta var på Tjörn) så blev jag fast. Hittills har jag vandrat i Andermatt, Engelberg, Dolomiterna, Kroatien fast gränsen mot Slovenien, Öland, Idre och Höga kusten. Att vandra mer i Norge står på min bucket list. Jag vet inte riktigt var vi ska ska gå/börja/bo. Sheila och jag bestämde att vi skulle upp för Kebnekaise men jag känner inte att jag är i form för det. Jag skulle behövt öva i några månader. Det är att gå uppför i så många timmar som jag är osäker på. Resan får vänta. Trodde nog aldrig att detta skulle bli en hobby En utsiktsplats vid Zarvarje. Detta var ingen optimal hikesträcka tycker jag. Den bästa är i nationalparken Krka. Men vi har varit där tidigare så vi ville testa något annat. Vi åt lunch i Omis så vi passade på att promenera i närheten fast i bergen. SÅ vackert. Paul är så duktig på att fotografera. Glad och varm Innan vi var på hike så åt vi lunch på ett ställe på vägen, Kastil Slanica. Restaurangen låg precis vid sjön. Denna sjö är populär för drafting. Men efter min fruktansvärda nära-döden-upplevelse i grottan på Capri är inte det något som jag har lust med att göra. Men vackert var det! Det fanns ål på menyn, den kom ifrån ån. Uh.... Tycker att det verkar så läskigt att äta. Front row :- ) Fish in a bag. Väldigt gott! Denna vecka har vi ätit så god mat. Alla måltider har i och för sig bestått av samma saker. Lokal vit fisk, stekt potatis i massa smör och vitlök, grönsaker, bröd och mycket olivolja. Som förrätt har det varit mycket risotto, ostron, musslor och räkor. Till efterrätt har vi skippat desserter på restauranger och gått och köpt glass istället i byarna. Den här resan har verkligen varit helt otrolig. Jag ska berätta mer om Navigare och försöka göra en summering. Men nu väntar flyget hem och sen hämta barnen! Idag bor dom på promenadavstånd på Lidingö. Fantastiskt bra. Kram.