Jag var i trädgården större delen av dagen idag, jag rensade mellan alla plattor på uppfarten och tog bort löv. Det tog sin lilla tid, men det var sol och jag lyssnade på Skuggsystern så jag var nöjd. Paul redigerade bilder, Sally gjorde flickisar med Mathilda på studsmattan och Gillis slog ut bollar på rangen med en vän. Senare på eftermiddagen hade jag tid för manikyr och pedikyr. Tjejerna hängde på mig till centrum för de var glass-sugna och ville kika efter avslutningskläder. Jag gjorde om min fransk manikyr men denna gång med shimmer i det rosa. Det blev likadant på fötterna Jag visste inte vad jag skulle laga till middag när jag öppnade upp kylskåpet. Men jag såg ett paket fetaost och så hittade jag spenat i frysen, därför fick det bli spenat och fetaost-paj. Pajdegen:- 3 dl - 125 g kallt smör- 1,5 msk iskallt vatten- En nypa flingsalt Fyllning:- 200–250 g fryst spenat (som jag tinade i micron innan)- Ett paket fetaost (smulad)- 2 ägg- 1 dl vispgrädde och 1 dl mjölk- Salt och svartpeppar efter smak- 1 krm muskotnöt (i kryddburk)Gör så här:1. - Nyp ihop mjöl och smör till en smulig massa.- Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.- Tryck ut degen i en pajform 2. - Sätt ugnen på 200°C.- Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.3. - Vispa ihop ägg, grädde/mjölk , salt, peppar och muskotnöt.4. - Lägg spenaten jämnt i det förgräddade pajbotten. Dock vispade jag ett ägg innan och penslade på för att få botten extra frasig - Häll på fyllningen och avsluta med fetaost.5. - Grädda i ugnen i 25-30 minuter på 200 grader i mitten, låt pajen vila lite efteråt. Efter middagen spelade Gillis och jag schack. Det är våra stunder ihop. Nu ska jag checka ut, ett tag trodde jag att det var sommarlov imorgon men det är nog bara för att det har varit långhelg (och att ett hus länge ner på gatan har fest?). Men snart så. Vi fyra ska bland annat till Sardinien, det ser vi fram emot. Gillis har velat besöka Italien så länge.Kram!