Igår skulle Gillis och hans vänner in till city själva för första gången. De är elva år. Killarna hade gjort sig fina, så gulligt. För mig som flyttade in till stan i den åldern var det inget konstigt med att strutta runt Drottninggatan etc och åka tunnelbana men är man uppvuxen i en villaförort är tröskeln lite större. Jag frågade vad killarna skulle göra och de skulle till NK av alla ställen. Jag sa till Gillis att NK inte är superkul om man har en månadspeng på 300 kr (iof 600 kr totalt från oss båda) men de ville dofta på parfymer och "titta på coola saker". Jag höll ett litet brandtal om att skippa gå nära plattan, centralen och helst även den delen av Drottninggatan. Sedan tvingade jag Gillis ena vän att lämna Moncler-jackan hos oss och låna en av Gillis istället. Det är så lätt att bli rånad. De blev hämtade och lämnade - och de hade haft det superkul! På kvällen skulle vi ha gäster hemma. Paul har en vän som kommer ifrån Venezuela och han skulle lära mig att laga traditionell mat! Roligt! Salsa - givet inslag på menyn! Sedan gjorde Gianfranco en guacamole med granatäpplen. Det var väldigt gott. Detta är mat-banan! Det smakar mer som potatis än en banan. Min hjärna hade svårt att greppa det när jag provsmakade ha ha. Vi stekte de i rapsolja tills de blev gyllenbruna. Efter de så mosade man bananen och stekte den igen i olja. Såhär såg bananen ut då! Till det äter man salsa som en snack. Till middag blev det Arepas (typ tortillas som vi gjorde av majsmjöl och vatten), kokt kyckling i en guacamole, ytterligare en guacamole med granatäpplen som jag nämnde, salsa och mixade bönor. I allt var det massor av lime som jag älskar. Enkelt och väldigt gott! Däremot så märkte jag hur mycket svensk jag är som saltade på allt. Att koka kyckling var nytt i min värld. När kycklingen var klar så drog han ut strimlor, tänk som pulled pork. Det kanske man kan göra en annat rätt av. Kul med nya maträtter, Kram