Imorgon åker hela familjen iväg till en herrgård för att fira nyår. Därför länsade jag kylen på allt vi hade hemma och så gjorde jag en lasagne. Känslan man känner när man använder mat istället för att slänga är en ny upplevelse. Jag känner mig liksom nöjd med mig själv. Kan ni relatera? Lasagnen innehåller köttfärs, selleri, morötter, oliver, fetaost, massor av spenat, soltorkade tomater, överbliven tomatsås från igår, sista skvätten vispgrädde, riven ost från pizzor vi gjorde tidigare och två mozzarella-paket som snart går ut. SÅ gott. Något som jag insåg när jag lärde mig att laga mat var att det finns ingredienser som man alltid ska se till att ha hemma. Det är: gul lök, vitlök, tomatpuré, krossad tomat, matlagningsgrädde, creme fraiche, grönsaksbuljong. Har man det hemma så är det enkelt att addera små saker för att kunna laga en maträtt. Jag har alltid morötter hemma också för det kan man gömma i de flesta rätter. Idag har vi gjort rätt mycket olika saker. Gillis har haft fotbollsaktivitet mellan 09.00-15.00, jag har tränat skivstång i 75 minuter, Paul har tränat yoga, Sally och jag har shoppat och lunchat i Fältan och så har vi spelat fler partier i schack. Nu ska jag röja med kläder inför att vi åker bort imorgon. Det blir road trip och sova borta tre nätter. Så roligt! Kram!