Pauls mamma sålde sitt lantställe förra året och vi har i och med det fått en massa möbler och saker. Väldigt roligt. Eller mest trist är det såklart att lantstället inte är kvar men, ja ni förstår. Det är vad det är. Jag blev så glad över vackra skålar, serveringsfat, kökshanddukar och vanliga dukar. Det är tydligt att jag inte är 20 år längre... Det fanns även en hel del kokböcker, jag tänkte att det kunde vara kul att bläddra igenom. Detta är väl den mest klassiska kokbok som finns! Upplagan är tryckt 1997. Först tänkte jag att det är väl samma typ av recept som idag. Jag menar, jag var ju barn när upplagan kom. Men nej... Här är ett tips hur man gör kött i micron. Det var mycket tips generellt om matlagning i micron. Tydligen kan man göra fisk och allt möjligt där och enligt boken är det också väldigt hälsosamt då man slipper olja och smör. Samt sparar det disk och tid... :- ) Jag fick mycket processad mat som barn, köttbullar, falukorv, köttfärsås på burk etc (barn av min tid) men jag minns inte att vi åt rätter som tillagades i micron. Vad tror ni om denna rätt? Kiwimarinerad fläskfilépanna. Nja. Jag undrar vilka rätter som Sally och Gillis kommer att fnissa åt om 30 år. Här kommer mina gissningar: Allt med avokado, avokadotoast. "Hur kunde ni vara så besatta av avokado?" Löjromsdipp med chips Glutenfritt, laktosfritt, sockerfritt, veganskt, raw och keto i ett och samma recept. Protein i allt – Proteinfluff, proteinpannkakor, proteinbar .... Fyll gärna på! Jag fick också flera vackra dukar. Jag känner på mig att jag kommer ha stor användning för de i framtiden. I dagsläget har jag ingen duk-fas i livet. Men åh så fint det är. Vi har gäster hela helgen så det är tur att vi alla är friska nu. Lördag kväll kommer vänner över och på söndag ska vi fira min pappa som fyllde år i veckan. Jag ska göra en dessert imorgon som vi åt i Idre förra veckan. Saffranskaka med lingoncurd, grädde, varm kolasås och rosmarin på. Det sparar lite tid att göra kakan redan ikväll. Att göra lingoncurd och kolasås går fort. Jag har egentligen inget direkt recept jag följer (utgår från bilder jag tog på desserten och smakerna) men jag ska skriva ner ett till er om det blir bra). Vi äter fisk till varmrätt så jag tänkte att det passade till efterrätt. Vi alla är friska nu, underbart. Men vi har ändå tagit det lugnt. Visst är min nya stickade tröja fin? Ny favorit! Annons: köp den här. Ha en fin fredagskväll, Kram!